Home - Cordaid Nederland Cordaid creëert kansen voor iedere wereldburger door te bouwen aan bloeiende gemeenschappen voor de allerarmsten in fragiele regio's en conflictgebieden.

Cordaid Reviews

  Ontsnapt

  Zojuist gaf ik een jongeman aan de deur die geld inzamelt voor hulpbehoevende kinderen in Gaza en Oekraine. Ik had geen goed gevoel bij zijn manier van doen. Nu ik de andere reviews heb gelezen ben ik blij dat ik geen donaties heb toegezegd.

  Betalen om op te zeggen

  Heb via huisbezoek gedoneerd aan Cordaid.
  Maar om op te zeggen betaal je bijna €30,-. Schandalig!!!

  Sterke punten
  Goede verkoop aan de deur

  Zwakke punten
  Nalaten om de kosten van opzeggen door te geven

  Niet klantvriendelijk

  Ben helaas in zee gegaan met een deurverkoper van Cordaid. Na enkele dagen maandelijkse donatie telefonisch stop gezet. Toch is het deze maand voor de derde keer van mijn rekening gehaald. Jammer dat men bij zo’n goede doelen organisatie zo te werk gaat!

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Niet klantvriendelijk

  Blijven bellen

  Ruim een half jaar terug kwam een hele vriendelijke man aan de deur. hij was aan het rondgaan voor Cordaid. Hij vertelde dat je minimaal 7 euro moest doneren via z’n iPad en met machtiging en het nadien zo stop kon zetten als je het teveel vond. Gewoon 2 euro geven aan de deur kon niet meer. Ook een losse donatie online kon niet het was gelijk met een maandelijkse donatie.
  Twee dagen later gelijk de donatie stop gezet. Maar vanaf de dag na de donatie ben ik in het begin elke dag gebeld, totdat ik het nummer blokkeerde. Later kreeg ik sms-jes over waarom ze donateren en voor wie. Ook deze nummers geblokkeerd en nu bellen ze 1 keer in de zoveel weken met een ander nummer die uiteraard ook weer elke keer geblokkeerd worden. Heb nu een klacht ingediend bij Cordaid. Maar het is erg vervelend dat je zo word lastig gevallen terwijl je al geld gegeven hebt en stop gezet hebt. Als ik dit had geweten had ik nooit een eenmalige donatie gedaan.

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Stalk gedrag

  Erin geluisd

  Er stond een jongeman voor de deur met het Cordaid verhaal en dat je voor 1 euro al veel kon betekenen. Ik wilde wat doneren, maar nee, dat kon niet. Dus daar kwam de tablet. Het zou een eenmalige machtiging zijn, maar wel met een minimum van 7 euro. Ik had er geen fijn gevoel over, maar de jongen was zo bevlogen. Ik zou de volgende dag worden gebeld. Ik kon dan zeggen dat ik eenmalig 5 euro wilde doneren. En dan kon ik meteen opzeggen. Wat denk je? Kreeg een mail dat ik dus nu donateur ben voor 7 euro per maand. Heb meteen teruggemaild naar mailadres met 'nieuwedonateur', maar die kwam terug. Dus nu naar algemeen mailadres gemaild dat ik hier niet van gediend ben. Fingers crossed dat dit geen lange staart krijgt!!

  Sterke punten
  Ze doen goed werk, zo lijkt het.

  Zwakke punten
  Geven slechte informatie, zijn niet transparant en luizen je er aan de deur gewoon in.

  Wat rot organisatie, blijven berichten sturen…

  Ik wordt lastig gevallen door cordaid. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik geen berichten/mails/telefoontjes meer wil ontvangen en ze blijven maar doorgaan. Wat ongelofelijk vervelend…

  Als iemand in nood is zijn ze niet bereikbaar

  Mijn vriend een irakees, woonende in irak wordt met de dood bedreigd is gemarteld en verstopt zich in een huis. Ik heb hem aangegeven dat Cordaid een safe haven plek heeft in Irak. Hij heeft zijn verhaal gedaan bij de organisatie ter plekke maar zijn mail wordt niet beantwoord. Ik heb de organisatie in Nederland gemaild maar ook geen antwoord. Mijn zoon heeft nota bene nog collecte gelopen ze. Als je geld wilt doneren zijn ze allervriendelijkst als je hulp wilt bestaan ze niet. Cordaid wees stoer en neem contact met mij op vooralsnog zijn jullie voor mij zakkenvullers. Groet ruud

  Sterke punten
  Geld ophalen

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar zijn

  Colportage teveel gegevens voor eenmalige donatie

  Vriendelijk en duidelijke uitleg totdat je gegevens gevraagd worden. Dat doe ik niet meer gevolg ervaring spam slecht bereikbaar iets afsluiten is secondenwerk opzeggen duurt uren. En nagezocht via de vele Reviews met deze ervaring want helaas worden gegevens toch doorverkocht. Van mij 1ster is al teveel

  niets getekend alleen half zacht praatje aan geluisterd

  Stonden vandaag aan de deur. Mijn standaard reactie is altijd: ik geef met alle plezier geld, maar geen persoonsgegevens.
  "We hebben alleen je adresgegevens nodig." later: ook je IBAN
  "Je krijgt geen spam." later: je krijgt elke maand een email.
  "Je wordt niet gebeld." later: je wordt één keer gebeld ter bevestiging.
  Nou klinkt dit allemaal relatief logisch, maar zoals gewoonlijk is het verhaal in het begin anders dan waar je eventueel voor tekent. Daar hou ik niet van, en geeft me weinig vertrouwen in belangrijkere beloftes zoals "je kunt elk moment en zonder problemen opzeggen".
  Als ik beide andere review zie, ben ik blij dat ik ze heb weggestuurd.
  Ik heb dus ook verder weinig eerste lijns ervaring, behalve dat het allemaal een bekend praatje is.

  Zwakke punten
  verhaal dat aan de deur wordt verteld begint goed, maar wordt steeds minder aantrekkelijk naarmate de dame dacht dat ik mee aan het werken was.
  Geen mogelijkheid tot anoniem/contact doneren.

  Waardeloos

  Thuis aan de deur is ons toegezegd dat we gemakkelijk van de maandelijkse bijdrage af kunnen, we willen namelijk liever eenmalig iets schenken en nergens aan vast zitten.
  Ook is er niet verteld dat er minimaal 6 euro per maand wordt afgeschreven en het minimaal 2 maanden gebeurd.
  Opzeggen al meerdere malen gedaan maar ze schrijven nog steeds af.
  Wij geven Cordaid geen cent meer!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Halve verhaal vertellen vooraf, opzeggen is onmogelijk

  Opzegging lidmaatschap

  Slecht

  Zwakke punten
  Opzeggen is een drama. Na verschillende keren bellen blijven ze geld afschrijven

Bezoek Cordaid

Schrijf een review