Home - Cordaid Nederland Cordaid creëert kansen voor iedere wereldburger door te bouwen aan bloeiende gemeenschappen voor de allerarmsten in fragiele regio's en conflictgebieden.

Cordaid Reviews

  Als iemand in nood is zijn ze niet bereikbaar

  Mijn vriend een irakees, woonende in irak wordt met de dood bedreigd is gemarteld en verstopt zich in een huis. Ik heb hem aangegeven dat Cordaid een safe haven plek heeft in Irak. Hij heeft zijn verhaal gedaan bij de organisatie ter plekke maar zijn mail wordt niet beantwoord. Ik heb de organisatie in Nederland gemaild maar ook geen antwoord. Mijn zoon heeft nota bene nog collecte gelopen ze. Als je geld wilt doneren zijn ze allervriendelijkst als je hulp wilt bestaan ze niet. Cordaid wees stoer en neem contact met mij op vooralsnog zijn jullie voor mij zakkenvullers. Groet ruud

  Sterke punten
  Geld ophalen

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar zijn

  Colportage teveel gegevens voor eenmalige donatie

  Vriendelijk en duidelijke uitleg totdat je gegevens gevraagd worden. Dat doe ik niet meer gevolg ervaring spam slecht bereikbaar iets afsluiten is secondenwerk opzeggen duurt uren. En nagezocht via de vele Reviews met deze ervaring want helaas worden gegevens toch doorverkocht. Van mij 1ster is al teveel

  niets getekend alleen half zacht praatje aan geluisterd

  Stonden vandaag aan de deur. Mijn standaard reactie is altijd: ik geef met alle plezier geld, maar geen persoonsgegevens. "We hebben alleen je adresgegevens nodig." later: ook je IBAN "Je krijgt geen spam." later: je krijgt elke maand een email. "Je wordt niet gebeld." later: je wordt één keer gebeld ter bevestiging. Nou klinkt dit allemaal relatief logisch, maar zoals gewoonlijk is het verhaal in het begin anders dan waar je eventueel voor tekent. Daar hou ik niet van, en geeft me weinig vertrouwen in belangrijkere beloftes zoals "je kunt elk moment en zonder problemen opzeggen". Als ik beide andere review zie, ben ik blij dat ik ze heb weggestuurd. Ik heb dus ook verder weinig eerste lijns ervaring, behalve dat het allemaal een bekend praatje is.

  Zwakke punten
  verhaal dat aan de deur wordt verteld begint goed, maar wordt steeds minder aantrekkelijk naarmate de dame dacht dat ik mee aan het werken was. Geen mogelijkheid tot anoniem/contact doneren.

  Waardeloos

  Thuis aan de deur is ons toegezegd dat we gemakkelijk van de maandelijkse bijdrage af kunnen, we willen namelijk liever eenmalig iets schenken en nergens aan vast zitten. Ook is er niet verteld dat er minimaal 6 euro per maand wordt afgeschreven en het minimaal 2 maanden gebeurd. Opzeggen al meerdere malen gedaan maar ze schrijven nog steeds af. Wij geven Cordaid geen cent meer!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Halve verhaal vertellen vooraf, opzeggen is onmogelijk

  Opzegging lidmaatschap

  Slecht

  Zwakke punten
  Opzeggen is een drama. Na verschillende keren bellen blijven ze geld afschrijven

Bezoek Cordaid

Schrijf je eigen review