Reviews over Goede Doelen

  Wat rot organisatie, blijven berichten sturen… - Review over Cordaid

  Ik wordt lastig gevallen door cordaid. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik geen berichten/mails/telefoontjes meer wil ontvangen en ze blijven maar doorgaan. Wat ongelofelijk vervelend…

  Als iemand in nood is zijn ze niet bereikbaar - Review over Cordaid

  Mijn vriend een irakees, woonende in irak wordt met de dood bedreigd is gemarteld en verstopt zich in een huis. Ik heb hem aangegeven dat Cordaid een safe haven plek heeft in Irak. Hij heeft zijn verhaal gedaan bij de organisatie ter plekke maar zijn mail wordt niet beantwoord. Ik heb de organisatie in Nederland gemaild maar ook geen antwoord. Mijn zoon heeft nota bene nog collecte gelopen ze. Als je geld wilt doneren zijn ze allervriendelijkst als je hulp wilt bestaan ze niet. Cordaid wees stoer en neem contact met mij op vooralsnog zijn jullie voor mij zakkenvullers. Groet ruud

  Sterke punten
  Geld ophalen

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar zijn

  Rot stichting - Review over Timon

  Hebben altijd wel een reden om niet uit te kunnen stromen, denken dat ze beter zijn dan jou, gewoon een rot traject, raad t niet aan mensen

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Netjes geregeld - Review over Care Nederland

  Heb rond de 3/4 maandjes meegedaan aan de donatie van Care Nederland, het project waarvoor ik doneerde is nu afgerond. Ik vind dat ik nu mijn steentje heb bijgedragen, iemand anders mag het stokje van mij overnemen nu. Ik heb opgezegd via de e-mail en alles werd erg snel en netjes geregeld. Ik kreeg dezelfde dag nog een bevestiging van de opzegging en zat niet vast aan een opzegtermijn. Perfecte service!

  Sterke punten
  Service

  Colportage teveel gegevens voor eenmalige donatie - Review over Cordaid

  Vriendelijk en duidelijke uitleg totdat je gegevens gevraagd worden. Dat doe ik niet meer gevolg ervaring spam slecht bereikbaar iets afsluiten is secondenwerk opzeggen duurt uren. En nagezocht via de vele Reviews met deze ervaring want helaas worden gegevens toch doorverkocht. Van mij 1ster is al teveel

  Waardeloos volk - Review over Timon

  Waardeloos volk .mijn zoon heeft ook in pleeggezin van timon gezeten. Werd mishandeld en misbruikt. Wordt niks mee gedaan door gezinsvoogd. Dus maar melding gemaakt bij politie .dikke bom op\\r\\nop die zooi

  Zwakke punten
  Waardeloos volk

  niets getekend alleen half zacht praatje aan geluisterd - Review over Cordaid

  Stonden vandaag aan de deur. Mijn standaard reactie is altijd: ik geef met alle plezier geld, maar geen persoonsgegevens. "We hebben alleen je adresgegevens nodig." later: ook je IBAN "Je krijgt geen spam." later: je krijgt elke maand een email. "Je wordt niet gebeld." later: je wordt één keer gebeld ter bevestiging. Nou klinkt dit allemaal relatief logisch, maar zoals gewoonlijk is het verhaal in het begin anders dan waar je eventueel voor tekent. Daar hou ik niet van, en geeft me weinig vertrouwen in belangrijkere beloftes zoals "je kunt elk moment en zonder problemen opzeggen". Als ik beide andere review zie, ben ik blij dat ik ze heb weggestuurd. Ik heb dus ook verder weinig eerste lijns ervaring, behalve dat het allemaal een bekend praatje is.

  Zwakke punten
  verhaal dat aan de deur wordt verteld begint goed, maar wordt steeds minder aantrekkelijk naarmate de dame dacht dat ik mee aan het werken was. Geen mogelijkheid tot anoniem/contact doneren.

  Wat doen zij goede dingen - Review over Care Nederland

  Onlangs kwam het jaarverslag uit en ik zag dat ruim 93% van de inkomsten direct naar de projecten gaat. Dat vind ik echt fantastisch! Heel fijn om te zien dat er goede doelen zijn die zulk goed werk doen en waar nog echt al het geld naar de plekken gaat waar het voor bedoeld is!

  Super doel en fijne klantenservice - Review over Care Nederland

  Ik ben een paar jaar geleden donateur geworden en wilde nu opzeggen. Ik werd binnen enkele minuten geholpen via hun telefoonlijn door een hele vriendelijke medewerker. Zij heeft het direct in orde gemaakt voor me. Superfijn en supergoed doel. Ik ga in de toekomst zeker weer steunen.

  Sterke punten
  Snelle reactie van de klantenservice, goede communicatielijnen.

  Waardeloos - Review over Cordaid

  Thuis aan de deur is ons toegezegd dat we gemakkelijk van de maandelijkse bijdrage af kunnen, we willen namelijk liever eenmalig iets schenken en nergens aan vast zitten. Ook is er niet verteld dat er minimaal 6 euro per maand wordt afgeschreven en het minimaal 2 maanden gebeurd. Opzeggen al meerdere malen gedaan maar ze schrijven nog steeds af. Wij geven Cordaid geen cent meer!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Halve verhaal vertellen vooraf, opzeggen is onmogelijk

  Mooi doel - Review over Care Nederland

  Heel erg fijn om via CARE te kunnen bijdragen aan het ideaal van een meer egalitaire wereld! Daarnaast ben ik door zeer capabele werknemers geholpen, uitstekend werk!

  Samen staan we sterk - Review over Care Nederland

  Wanneer we samenwerken maken wij de wereld voor iedereen een fantastische plek! Ik ben blij dat een organisatie als care bijdraagt aan een betere wereld en vind de aanpak prijzenswaardig! Top werk!

  Prachtig doel - Review over Care Nederland

  Voor corona ben ik op reis geweest door het Midden-Oosten. Ik heb daar armoede en oorlogsgeweld gezien. Heel mooi om te zien hoe de mensen daar toch een hart onder de riem kunnen krijgen door organisaties als deze. Blijf zo doorgaan!

  Super goed doel! - Review over Care Nederland

  CARE is echt een toporganisatie! Ik heb ze een tijdje gesteund en nu net opgezegd, dat ging supermakkelijk via hun telefoonnummer! Ik werd snel en vriendelijk geholpen.

  onrechtmatig gebruik van mijn gsm-nummer - Review over Brandwonden Stichting

  Laat ik beginnen met te zeggen dat ik denk dat de Brandwondenstichting nuttig werk doet.. Blijkbaar heeft men ooit mijn gsm-nummer genoteerd (ooit een branddeken gekocht) en kreeg ik vorige week donderdag een sms-je van Rob Baardse (directeur) om mee te helpen met de collecte (de link verspreiden) en te doneren. Ik dacht dat het frauduleus was (is het volgens mij ook om zonder toestemming je gsm-nummer te gebruiken), maar het bleek een officiële actie te zijn. Het was een merkwaardig bericht met een vreemde link. Ik heb gebeld en vervolgens aangegeven dat ik niet wil dat mijn gsm-nummer gebruikt wordt. Wat schetst mijn verbazing? Ik krijg vandaag (maandag) wederom een iets uitgebreidere sms van Rob (die ik niet kan beantwoorden, dat is wel slim). Nu heb ik gebeld met een persvoorlichtster en zij zal dit oppakken. Dat geloof ik ook; ze kwam betrouwbaar over. Maar wat ik mij nu afvraag: mag men zonder mijn toestemming mijn gsm-nummer gebruiken voor dergelijke doeleinden? Is dit geen schending van mijn privacy? Ik ga in elk geval om deze reden NU NIET doneren en dat is toch wel jammer...

  Zwakke punten
  Ongevraagd berichten sturen per sms.

  Dierenbescherming 🤮 - Review over Dierenbescherming

  Op 24 juli 2020 hebben wij het telefoonnummer 08881136, Dierenbeschermingscentrum Limburg gebeld. Sinds een week bivakkeert onder het afdak in onze achtertuin een poes. We hebben zelf al met verschillende mensen in de buurt contact opgenomen of zij een kat miste dan wel iemand kende die die er een miste met negatief resultaat. Ook hebben wij op diverse sites gekeken waarop vermiste huisdieren geplaatst worden eveneens met negatief resultaat. Dus in het belang van de poes bovenstaand nummer gebeld waarbij wij alleen wat nutteloze tips kregen wat wij konden doen. Van hun zijde zou geen Actie worden ondernomen. De kans bestaat dus dat er aangezien het een lapjeskat is (vrouwtje) De mogelijkheid bestaat dat er in de loop van de tijd, gezien het aantal katten dat hier rond loopt een nestje zal zijn. Wij hebben ook aangegeven dat wij regelmatig de hond van onze zoon op bezoek hebben. Ook deze mededeling had geen effect. Gezien de reclamespots en andere activiteiten met het doel fondsenwerving waarin jullie pretenderen voor de belangen en het welzijn van dieren op te komen, komen mij nu ongeloofwaardig voor met betrekking tot doelen waar deze fondsen voor zouden worden gebruikt, maar meer zakkenvullerij uwerzijds. En zoiets ontvangt dan ook nog subsidie, triest.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Helaas kan ik die niet noemen zonder beledigend of sarcastisch te worden.

  Geen reacties op mail afzeggen - Review over Care Nederland

  Aan de deur gezegd, op,eggen is makkelijk met reactie op de mail van bevestiging. Meerdere mails gestuurd op steun op te zeggen en krijg geen enkele reactie. Geld wordt steeds afgehouden. Ik ga hier juridisch werk van maken.

  Heel slechte hulp - Review over Timon

  Sinds mijn 16e woon ik binnen stichting Timon. Op 01-04-2018 ging ik wonen in een woongroep. ik was toen 17 jaar oud. Nu, 01-04-2020 moet ik mijn woning verlaten, maar vanwege mijn jonge leeftijd en een slechte woningmarkt kan ik met geen enkele mogelijkheid een woning vinden. Timon hoort mij hierbij te helpen maar zij schuiven alles naar mij toe. Het vervolg hiervan is dat ik op deze manier op straat kom te staan. Waar is deze hulp dan goed voor? Timon is tijdelijke hulp. Je wordt achteraf nog erger behandeld als dieren en bent voor hen enkel maar een nummertje met een groot geldbedrag wat binnenkomt. Heel Christelijk dus! Daarbij heb ik binnen Timon al minimaal 5 begeleiders gehad waarvan er 2 maar echt hun werk goed deden! Verder zijn er zelfs begeleiders gestopt om voor Timon te werken omdat zij zelf al zeggen “ zoals Timon met jongeren om gaat, ga je niet eens met dieren om, voor zo’n organisatie wil ik niet werken”. Ik raad iedereen aan hier niet te werken/wonen/ hulp aan te nemen. Timon biedt geen hulp! Timon laat je nog verder in de stront zakken!!!!

  Sterke punten
  leugens.

  Zwakke punten
  Alles.

  Directeur verdient meer dan 100.000 Euro - Review over World Animal Protection Nederland

  Naar aanleiding van de commercials op TV even gezocht naar de kostenstructuur van deze organisatie. De directeur/eigenaar verdient meer dan 100.000 Euro. Dus weet waar u aan doneert!

  Directeur/eigenaar verdient meer dan 100.000 Euro - Review over World Animal Protection Nederland

  Naar aanleiding van de commercials op TV even gezocht naar de kostenstructuur van deze organisatie. De directeur/eigenaar verdient meer dan 100.000 Euro. Dus weet waar u aan doneert!

  Het einge goede doel waar ik vertrouwen in heb. - Review over CliniClowns

  De CliniClowns zijn bekend van hun werk in ziekenhuizen, maar wat minder bekend is, zijn de voorstellingen die ze in een rondreizende circustent doen, voor gehandicapte kinderen. En daar ken ik ze van, niet van de ziekenhuizen. Het is al wat jaren geleden, maar ik ben een aantal jaren met mijn gehandicapte kind daar naar toe geweest en het was fantastisch. 2 uur lang worden deze kinderen (geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt) in een volledig andere wereld van geur, kleur, geluid en voelen gedompeld met altijd de meest fantastische zang en dans en optreden shows door een stel superenthousiaste artiesten en de kinderen vinden het geweldig. Dit is dus voor mij het enige goede doel waarbij ik direct kan merken waar het geld naar toe gaat en bijna alles naar de hulpbehoevenden gaat en is daarom naar mijn mening mij het beste goede doel dat er bestaat. Helaas moet ik net lezen dat de theatertour niet meer bestaat omdat het te veel geld kost, jammer, jammer, jammer. Ik hoop dat er in de toekomst zoveel donaties komen dat ze dat weer nieuw leven in kunnen blazen.

  Sterke punten
  je ziet waar het geld aan besteed wordt het geld wordt goed besteed het doel is echt

  Zwakke punten
  jammer dat ze geen bekendheid geven aan wat ze allemaal doen, misschien dat ze dan meer geld kunnen binnenhalen

  Opzegging lidmaatschap - Review over Cordaid

  Slecht

  Zwakke punten
  Opzeggen is een drama. Na verschillende keren bellen blijven ze geld afschrijven

  Slechte begeleiding - Review over Timon

  Uit eigen beweging heb ik hulp gevraagd bij de opvoeding van mijn puberzoon. Een MDFT-traject van Timon, werd me aangeraden: 2x per week gesprekken met een vaste begeleider met mij en mijn zoon om in een half jaar de situatie in huis en op school te verbeteren. We zijn nu 4 maanden verder en de MDFT-therapeut heeft nog niet eens een plan klaar! Hij is alleen maar bezig met inventariseren, wilde alles van mijn geschiedenis weten, maar geen enkele actie en ondertussen gaan de problemen thuis gewoon door. Nu is hij 4 weken op vakantie. Als hij terug is, wil hij eerst evalueren of dit MDFT-traject wel passend is voor mijn gezin, omdat ik gezegd heb dat ik het belachelijk lang vind duren voordat we aan de slag gaan! Ik heb mijn eigen evaluatie al klaar: ik stop met deze onzin en ga aan de slag met een echte opvoed-coach. Mocht je dus bij Timon een MDFT-traject starten, wees gewaarschuwd.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Praatbrigade: alleen maar praten en verkennen, maar geen hulp. Na 4 maanden verkennen nog geen plan van aanpak!