Reviews over Goede Doelen


  Zeer irritant aan de telefoon.

  Review over Edukans

  Na gezegd te hebben, geen interesse te hebben bleef de medewerker doorzeuren tot ik de verbinding verbrak.
  En wat denk je ze had nog het lef om terug te bellen.
  Als ik iets met goede doelen wil dan regel ik dat zelf.

  Sterke punten
  Irritatie

  Zwakke punten
  Gebrek aan Respect

  Beschermd geen dieren

  Review over Dierenbescherming

  Wat een leugenaars...hun naam zegt het al dierenbeschermers maar zodra je een melding maakt zijn ze te lui om er wat aan te doen.....en die dieren maar laten mishandelen of verwaarlozen.....jullie zijn net zo erg als de mensen die mishandelen want jullie doen heen flikker en laat het gebeuren schaam je 🤬🤬🤬🤬🤬 als ik 0 sterren kon geven kregen jullie dat !!!!

  Sterke punten
  Ze kunnen goed liegen

  Leugens

  Review over WildeGanzen

  Er wordt gezegd dat je eenmalig iets kunt doneren en dat je nergens aan vast zit. Expliciet nog extra nagevraagd, achteraf krijg je een mail dat je maandelijkse donateur bent, toestemming hebt gegeven voor een maandelijkse incasso, toestemming hebt gegeven dat ze je per mail, post en telefonisch mogen benaderen én dat het je ‘bekend is’ dat het géén eenmalige donatie is. Vervolgens hebben ze me wel 6x geprobeerd te bellen in 2 dagen tijd. Oplichterij en ze vernaaien het voor de rest. Laatste keer dat ik zoiets aan de deur gedaan heb.

  Sterke punten
  verspreiden van valse informatie

  Zwakke punten
  Oplichting

  Jaarsalaris Directeur

  Review over WildeGanzen

  Waarom moet de directeur van een liefdadigheidsinstelling meer dan € 100.000,00 verdienen? Toch niet omdat hij zware beveiliging zoals bv. G. Wilders nodig heeft. Matiging van je inkomen is een eerste bestuurlijke stap naar een goed leiderschap. MVGr. Paul Jongen

  Sterke punten
  Actiebereidheid van jonge mensen

  Zwakke punten
  Zoals voornoemd hoog inkomen van de Directeur

  Maandelijkse incasso

  Review over WildeGanzen

  Ze doen alsof het een eenmalige donatie is maar in werkelijkheid wordt je een maandelijkse donateur. Je krijgt een email waarin staat dat je toestemming hebt gegeven om doorlopend incasso-opdrachten te sturen naar je bank. Afmelden link in de email doet het natuurlijk niet.

  Sterke punten
  Mensen oplichten

  Erg teleursteld in hun

  Review over Timon

  Vergeet dingen van pleegmoeder tegen mij te zeggen. Bemoeid zich met de opvoeding terwijl dat niet haar taak is. Speelt pleeggezin uit tegen mij als moeder......

  Sterke punten
  Proberen tijd te maken

  Zwakke punten
  Tijd te kort, slechte communicatie, maken hun eigen waarheid!!

  Erg teleursteld in hun

  Review over Timon

  Slechte begeleiding, vult zelf dingen in liegt draaid is niet onafhankelijk. Be�¯nvloedbaar liegt tegen mij kind zegt dat ik hem niet terug wil daardoor verbreekt hij het contact. Liever wil ik een min ster geven

  Sterke punten
  Dat ze elkaar allemaal de handen boven het hoofd houden

  Zwakke punten
  Slechte organisatie

  Bestel niet bij hun webshop

  Review over Brandwonden Stichting

  Op 01 maart een bestelling gedaan. Nog steeds niets ontvangen. Daarna contact gezocht na ruim een week, geen reactie. Ik raad dan ook iedereen af iets te bestellen in hun webshop.
  Ze doen goed werk bij de brandwondenstichting, maar verkoop kunnen ze beter aan anderen overlaten.

  Zwakke punten
  Webshop

  Nep collectant Nieuwegein

  Review over WarChild

  De nep collectant was gisteren weer actief in Nieuwegein centrum. Nu zogenaamd voor war child. Signalement Twintiger man donker volle kop haar opgeschoren achterkant haar flaporen opvallend slank zwarte jas ca. 170 cm blank geen accent nep collectantenpas om de hals zenuwachtig kijkt bij woningen binnen lange nek zachte stem en vaag verhaal

  https://www.bnnvara.nl/kassa/discussie-warchild

  Sterke punten
  Het lukt maar niet om te voorkomen dat mensen misbruik maken van dit echt bestaande goede doel. U kunt checken of er überhaupt een collecte gaande is op het landelijke collecterooster. https://cbf.nl/collecterooster?jaar=2024&gemeente=gemeente-nieuwegein#rooster

  Zwakke punten
  War child communiceert niet helder dat zij niet aan collectes aan de deur doen. Dat is jammer want ze doen goed werk en lopen zo geld mis

  Ontsnapt

  Review over Cordaid

  Zojuist gaf ik een jongeman aan de deur die geld inzamelt voor hulpbehoevende kinderen in Gaza en Oekraine. Ik had geen goed gevoel bij zijn manier van doen. Nu ik de andere reviews heb gelezen ben ik blij dat ik geen donaties heb toegezegd.

  Je donaties niet waard

  Review over Dierenbescherming

  Wanneer je een huisdier ontfermt die door het baasje al ruim een jaar niet wordt verzorgt en die je tot overmaat van ramp flink gewond aantreft, dan geeft Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE niet thuis. "Het was niet levens bedreigend volgens ROZE en "de 'eigenaar' moet het maar oplossen"
  Al ruim een jaar is de eigenaresse niet thuis geweest vanwege revalidatie na suicidepoging en iedereen in de buurt weet dat mevrouw een alcoholverslaving heeft. Ze is nu een half jaar thuis en doet niks. Helaas ziet ze het zelf niet in dat het voor de dieren beter is dat ze ze afstaat. Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE kon door mijn review op Google ineens wel de Landelijke Inspectie Dienst inschakelen, het LID.
  Het LID, gefinancierd door De Dierenbescherming is helaas niet veel beter dan Roze. Ze bellen met geheim nummer en staan ineens aan mijn deur. Ik heb de dame netjes ontvangen in mijn huis en voor de zoveelste keer mijn hele verhaal gedaan.
  Haar 1e reactie was of ik geen kat erbij wilde, (grappig hé?) de 2e reactie was dat ze contact zou opnemen met de eigenaresse.
  Terwijl ik een huisbezoek kreeg van het LID, was één telefoontje met de eigenaresse van de katten blijkbaar genoeg om het beeld volledig positief in kaart te brengen op de hand van de eigenaresse.
  Bovendien heeft de eigenaresse het telefoonnummer gekregen van de dame van het LID maar ik krijg het niet. Alsof ik degene ben die de overlast veroorzaakt?
  Zonder inspectie ter plaatse bij de eigenaresse worden mijn verklaringen en die van mijn buren gewoon terzijde geschoven. Terwijl wij een jaar elke dag met de zorg voor haar uigehongerde katten hebben gezeten!
  Ik werd vandaag opnieuw gebeld door het geheime nummer van het LID. Het bleek een monoloog waarbij onze bevindingen er niet meer toe deden.
  Conclusie van het LID? over een maand gaat de eigenaresse verhuizen en dan gaan de katten gewoon mee. Net als hier laat mevrouw dan daar de deur open en dan moeten ze het maar uitzoeken. Omdat eigenlijk alles wat wij hier in de buurt hebben gedaan voor haar katten door haar wordt afgedaan als volkomen onzin ben ik wel binnen bij mevrouw de vordering gaan innen van de dierenartskosten.
  135,- vond ze ook nog veel te veel zo zei ze. Dan weet je meteen dat ze nooit naar een direnarts zal gaan.
  Iemand anders heeft die vordering aan mij overgemaakt. In huis was er 2 vierkante meter ruimte vrij om te lopen en ik zal mijn persoonlijke mening over wat ik daar aantrof in deze review achterwege laten. Gevalletje alcoholisme met daaraan een mislukte poging tot zelfmoord maar het LID kan allemaal via een telefoongesprek beoordelen dat de dame prima voor haar huisdieren zorgt? Of ik nog even een maand wil oppassen en dan haar kat even vang en bij haar breng voor de verhuizing. Ik heb natuurlijk besloten per direct hiermee te stoppen. Ik geef geen eten meer en mijn schuur zit dicht. Hij zit nu te mauwen buiten. Het gaat door merg en been. Hij wil duidelijk niet naar de eigenaresse terwijl de deur dag en nacht openstaat. Ik begrijp heel goed waarom. Omdat mevrouw liegt zowel tegen Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven / ROZE als tegen het LID mag ze zelf haar katten gaan zoeken. Zij zorgt er immers toch fantastisch voor? Wij hebben onze handen ervanaf getrokken. Wij werken ook niet meer mee aan de vervolgprocedure door het LID.
  Wij zijn er straks vanaf, een andere buurt in Eindhoven gaat met deze problematiek te dealen krijgen.
  Van vindt je hier nu van als je dit leest? Het lot van een asielkat die niet wordt verzorgt?! Wil je dit soort nutteloze instanties nog steunen? Wanneer je ze nodig hebt, gaan ze jou ook zo afwimpelen.
  Een gouden tip: Vind je een dier in nood? Bel dat ROZE want daar worden ze RUIM VOOR BETAALD! maar doe alsof je van niets weet. Geef GEEN INFORMATIE!
  Zeg gewoon dat je het dier het ergens in de buurt zo heb aangetroffen en ga weg.
  Dan MOETEN ze namelijk het dier opnemen om te behandelen.
  Ga niet zoals ik al deze maandenlange stress van bellen en schrijven naar instanties om maar iets gedaan te krijgen voor een verwaarsloosd dier in nood
  En het LID, gefundeerd vanuit de Dierenbescherming notabene? Die handeld niet in het belang van de dieren laat dat duidelijk zijn! En daar betaal jij je maandelijkse donaties voor.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Ze hebben geen interesse in de werkelijke staat van de dieren in nood. Het gaat om de pot donatiegelden opmaken en een beetje interessant zwaaien met een ID pasje in een soort politiepakje

  Betalen om op te zeggen

  Review over Cordaid

  Heb via huisbezoek gedoneerd aan Cordaid.
  Maar om op te zeggen betaal je bijna €30,-. Schandalig!!!

  Sterke punten
  Goede verkoop aan de deur

  Zwakke punten
  Nalaten om de kosten van opzeggen door te geven

  Waardeloos

  Review over Care Nederland

  Met een kerstmuts op kerstavond je een tientje vragen, dat toezeggen en vervolgens elke maand � 20 afschrijven�..; 1 ster is nog te veel

  Sterke punten
  Niet bekend

  Zwakke punten
  In mijn definitie is dit een vorm van oplichten

  Waardeloos

  Review over Care Nederland

  Met een kerstmuts op kerstavond je een tientje vragen, dat toezeggen en vervolgens elke maand € 20 afschrijven…..; 1 ster is nog te veel

  Sterke punten
  Niet bekend

  Zwakke punten
  In mijn definitie is dit een vorm van oplichten

  Oplichting

  Review over WildeGanzen

  Wat een oplichters zijn dit soort organisaties. Je wil je medemens helpen en ziet dat ze selectief helpen. Bij opzegging willen ze dat je € 29.95 ervoor betaald. Het was een gift. Oplichters. Geen abonnement.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Selectief steun bieden.

  Bos of begraafplaats?

  Review over Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten is een schaap in wolfskleren. Ik zeg dot omdat ze een natuurbegraafsplaats willen maken in een uniek stuk natuurgebied met hellingbos, hoge recreatieve waarde voor de lokale bevolking, daarmee veel sentiment. Natuurmonumenten wenst een kerkhof met 'natuurgraven' aan te leggen en eeuwige grafrust. Dat dit schade voor boomwortels, grondwater en omgeving dieren geeft, dus natuur en milieu, wordt geheel aan voorbij gegaan om de eigen kas te spekken. Natuurmonumenten heeft geld nodig. Inmiddels zijn er bijna 7000 tegen handtekeningen opgehaald en heeft de buur-gemeente Sittard-Geleen zich unaniem tegen de plannen uitgesproken. Desgewenst is er arrogantie vanuit Natuurmonumenten en worden de plannen doorgezet. Natuurmonumenten luistert niet naar de gebruikers en omwonenden van het gebied en schetsen een mooier beeld naar hun leden. Helaas zijn er meerdere van dit projecten al geweest in Nederland en blijft Natuurmonumenten doorgaan met op deze manier de kas spekken, zonder lange termijn visie. HoudDanikenLevend.nl

  Sterke punten
  Moeilijk te zeggen op dit moment, behalve dat ze een goed PR communicatie hebben.

  Zwakke punten
  Niet luisteren naar de omgeving en bezwaren.

  Waardeloos!

  Review over Care Nederland

  Eigenlijk 0 sterren. In een seniorencomplex met mooie praatjes een rekeningnummer ontfutselen. Vervolgens na boze telefoontjes een bevestiging sturen dat er niet geïncasseerd wordt en dan tochb incasseren. Geen goed woord voor over!

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Alleen maar zwakke punten!

  Schaamteloze werving

  Review over Dokters van de Wereld

  jammer dat je gelokt wordt met een goed doel, in dit geval tandartszorg terug in de basis verzekering om je vervolgens te spammen voor donaties

  Sterke punten
  goede onderwerpen

  Zwakke punten
  misbruik van petitie voor fondsen werving

  Niet klantvriendelijk

  Review over Cordaid

  Ben helaas in zee gegaan met een deurverkoper van Cordaid. Na enkele dagen maandelijkse donatie telefonisch stop gezet. Toch is het deze maand voor de derde keer van mijn rekening gehaald. Jammer dat men bij zo’n goede doelen organisatie zo te werk gaat!

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Niet klantvriendelijk

  Super Dierenbescherming!!!

  Review over Dierenbescherming

  Hele goede Dierenbescherming! Ze hebben een hart voor dieren en dat hart zetten ze ook altijd in! Goede verzorging voor de diertjes en aardig personeel☺️. Doneer asjeblieft aan de Dierenbescherming of deel hun nieuws of schrijf een goede review over ze, elke hulp groot of klein waarderen ze, heel fijn. Een positieve ervaring dus!

  Blijven bellen

  Review over Cordaid

  Ruim een half jaar terug kwam een hele vriendelijke man aan de deur. hij was aan het rondgaan voor Cordaid. Hij vertelde dat je minimaal 7 euro moest doneren via z’n iPad en met machtiging en het nadien zo stop kon zetten als je het teveel vond. Gewoon 2 euro geven aan de deur kon niet meer. Ook een losse donatie online kon niet het was gelijk met een maandelijkse donatie.
  Twee dagen later gelijk de donatie stop gezet. Maar vanaf de dag na de donatie ben ik in het begin elke dag gebeld, totdat ik het nummer blokkeerde. Later kreeg ik sms-jes over waarom ze donateren en voor wie. Ook deze nummers geblokkeerd en nu bellen ze 1 keer in de zoveel weken met een ander nummer die uiteraard ook weer elke keer geblokkeerd worden. Heb nu een klacht ingediend bij Cordaid. Maar het is erg vervelend dat je zo word lastig gevallen terwijl je al geld gegeven hebt en stop gezet hebt. Als ik dit had geweten had ik nooit een eenmalige donatie gedaan.

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Stalk gedrag

  Geld blijven ze afschrijven

  Review over Care Nederland

  Heb begin juni gebeld om uit te schrijven en gevraagd dat ze al mijn gegevens zouden verwijderen uit hun systeem (GDPR).

  Nu in oktober zie ik dat ze steeds maandelijks geld hebben afgeschreven.

  Sterke punten
  Klantenservice goed bereikbaar (maar kennelijk niet betrouwbaar)

  Zwakke punten
  Komen afspraken niet na
  Blijven geld afschrijven na opzegging

  Schande!

  Review over Care Nederland

  Ze ronselen jongeren om zgn eenmalig te doneren. We hebben doorgevraagd. Je zit vast aan een maandelijkse bijdrage en daar krijgt de colporteur commissie over. Schandalig handelen voor een NGO!!!!

  Nog meer in de shit

  Review over Timon

  Slecht personeel, niet professioneel, noemen zichzelf een gedragsdeskundige, maar hebben er geen kaas van gegeten . Ze hebben ervoor gezorgd dat ik nog meer in de put ben beland, luisteren niet naar mij ondanks mijn problemen. Om de geringste reden word ik op straat gezet en ondertussen incasseren ze alle geld van de gemeente zonder hulp aan te bieden. Ik word vals beschuldigd door onervaren hulpverleners. Als ik dan de naam wil weten van diegene, om een klacht in te dienen, krijf ik die niet. Dan heb je iets te verbergen lijkt mij. Noemt zichzelf gedragsbegeleider, dan wil ik er wel zeker van zijn of je die kwalificaties hebt. Ik wil daar zsm weg; heb totaal geen vertrouwen in de begeleiders, allemaal 1 pot nat. Ik snap nu waarom mijn horige kamergenoot zelfmoord heeft gepleegd. Mijn psychische problemen zijn ook nog meer verergerd door iemand die zich begeleider noemt eb mij behandeld alsof ik een crimineel ben. Ipv hulp te bieden word ik psychisch mishamdeld. Ik schreeuw hulp maar niemand die dat signaleert daar. Ik wil daar zsm weg maar ze houden mij aan t lijntje. Ik raad niemand aan daar heen te gaan, slechtste imstelling ooit met alleen maar onervaren begeleiders

  Sterke punten
  Mijn eigen begeleider doet haar best maar ze is bang voor iemand die leugens verteld over mij. Meerdere mdw denken hetzelfde over deze mdw.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar, geen veilige omgeving

  Herkenbaar

  Review over Timon

  Betuttelend
  Arrogant
  Boeken kennis
  Kust voeten van liegende voogd

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Betutteling
  Niet achter pleegzorg ouders staan
  Geen kennis
  Niet empathisch