Reviews over Goede Doelen


  Niet klantvriendelijk

  Review over Cordaid

  Ben helaas in zee gegaan met een deurverkoper van Cordaid. Na enkele dagen maandelijkse donatie telefonisch stop gezet. Toch is het deze maand voor de derde keer van mijn rekening gehaald. Jammer dat men bij zo’n goede doelen organisatie zo te werk gaat!

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Niet klantvriendelijk

  Super Dierenbescherming!!!

  Review over Dierenbescherming

  Hele goede Dierenbescherming! Ze hebben een hart voor dieren en dat hart zetten ze ook altijd in! Goede verzorging voor de diertjes en aardig personeel☺️. Doneer asjeblieft aan de Dierenbescherming of deel hun nieuws of schrijf een goede review over ze, elke hulp groot of klein waarderen ze, heel fijn. Een positieve ervaring dus!

  Blijven bellen

  Review over Cordaid

  Ruim een half jaar terug kwam een hele vriendelijke man aan de deur. hij was aan het rondgaan voor Cordaid. Hij vertelde dat je minimaal 7 euro moest doneren via z’n iPad en met machtiging en het nadien zo stop kon zetten als je het teveel vond. Gewoon 2 euro geven aan de deur kon niet meer. Ook een losse donatie online kon niet het was gelijk met een maandelijkse donatie.
  Twee dagen later gelijk de donatie stop gezet. Maar vanaf de dag na de donatie ben ik in het begin elke dag gebeld, totdat ik het nummer blokkeerde. Later kreeg ik sms-jes over waarom ze donateren en voor wie. Ook deze nummers geblokkeerd en nu bellen ze 1 keer in de zoveel weken met een ander nummer die uiteraard ook weer elke keer geblokkeerd worden. Heb nu een klacht ingediend bij Cordaid. Maar het is erg vervelend dat je zo word lastig gevallen terwijl je al geld gegeven hebt en stop gezet hebt. Als ik dit had geweten had ik nooit een eenmalige donatie gedaan.

  Sterke punten
  Geen idee

  Zwakke punten
  Stalk gedrag

  Geld blijven ze afschrijven

  Review over Care Nederland

  Heb begin juni gebeld om uit te schrijven en gevraagd dat ze al mijn gegevens zouden verwijderen uit hun systeem (GDPR).

  Nu in oktober zie ik dat ze steeds maandelijks geld hebben afgeschreven.

  Sterke punten
  Klantenservice goed bereikbaar (maar kennelijk niet betrouwbaar)

  Zwakke punten
  Komen afspraken niet na
  Blijven geld afschrijven na opzegging

  Schande!

  Review over Care Nederland

  Ze ronselen jongeren om zgn eenmalig te doneren. We hebben doorgevraagd. Je zit vast aan een maandelijkse bijdrage en daar krijgt de colporteur commissie over. Schandalig handelen voor een NGO!!!!

  Nog meer in de shit

  Review over Timon

  Slecht personeel, niet professioneel, noemen zichzelf een gedragsdeskundige, maar hebben er geen kaas van gegeten . Ze hebben ervoor gezorgd dat ik nog meer in de put ben beland, luisteren niet naar mij ondanks mijn problemen. Om de geringste reden word ik op straat gezet en ondertussen incasseren ze alle geld van de gemeente zonder hulp aan te bieden. Ik word vals beschuldigd door onervaren hulpverleners. Als ik dan de naam wil weten van diegene, om een klacht in te dienen, krijf ik die niet. Dan heb je iets te verbergen lijkt mij. Noemt zichzelf gedragsbegeleider, dan wil ik er wel zeker van zijn of je die kwalificaties hebt. Ik wil daar zsm weg; heb totaal geen vertrouwen in de begeleiders, allemaal 1 pot nat. Ik snap nu waarom mijn horige kamergenoot zelfmoord heeft gepleegd. Mijn psychische problemen zijn ook nog meer verergerd door iemand die zich begeleider noemt eb mij behandeld alsof ik een crimineel ben. Ipv hulp te bieden word ik psychisch mishamdeld. Ik schreeuw hulp maar niemand die dat signaleert daar. Ik wil daar zsm weg maar ze houden mij aan t lijntje. Ik raad niemand aan daar heen te gaan, slechtste imstelling ooit met alleen maar onervaren begeleiders

  Sterke punten
  Mijn eigen begeleider doet haar best maar ze is bang voor iemand die leugens verteld over mij. Meerdere mdw denken hetzelfde over deze mdw.

  Zwakke punten
  Onbetrouwbaar, geen veilige omgeving

  Herkenbaar

  Review over Timon

  Betuttelend
  Arrogant
  Boeken kennis
  Kust voeten van liegende voogd

  Sterke punten
  Niks

  Zwakke punten
  Betutteling
  Niet achter pleegzorg ouders staan
  Geen kennis
  Niet empathisch

  slechte hulpverlening

  Review over Timon

  We zitten in een heel naar traject met Timon als pleegzorgorganisatie, ze komen hun beloften niet na, slechte communicatie, doen niet wat ze zouden moeten doen met slechte uitkomsten voor de kinderen

  Sterke punten
  weet ik niet

  Zwakke punten
  ze luisteren niet en kunnen situaties niet inschatten

  Wakker Dier is walgelijk

  Review over WakkerDier

  Inderdaad walgelijk. Dat Wakker Dier zulke walgelijke reclames over boeren mag maken, met leugens en fantasieverhalen.

  Sterke punten
  Wakker Dier is smerig

  Zwakke punten
  Wakker Dier is smerig

  Noodgedwongen opvang

  Review over Dierenbescherming

  Sinds een paar maanden probeer ik een hond opnieuw onder te brengen maar helaas zonder respons.
  Ik heb door het overlijden van een bekende een hond noodgedwongen in huis gepakt met het idee dat deze snel herplaatst zou worden, helaas duurt dit al maanden en kan ik het gewoon niet meer.

  Ik heb alles al geprobeerd voordat ik uitkwam bij de dierenbescherming.
  Deze mailde in het begin verschillende keren terug en zouden het gaan bespreken in het team, telefonische zijn deze niet bereikbaar.

  Op een gegeven moment stopte zelf het mailverkeer en kreeg ik na een tijd het bericht dat ze niks kunnen betekenen.

  Ik zie geen uitweg meer en vind het zwaar triest dat deze hond niet geholpen word zelfs inslapen word niet gedaan.

  Je krijgt zelfs het idee dat je ertoe gezet word om de hond maar aan een boom achter te laten want anders gebeurd er toch niks vanuit alle kanten.

  Triest maar dan ook diep triest dat een non profit organisatie als dit met het blik op welzijn voor dieren mensen in deze noodsituaties niet kan helpen.

  Geen enkel goed woord voor! Echt niet!

  Sterke punten
  Afschuiven en niet reageren

  Zwakke punten
  Niks om dierenwelzijn geven

  reclame

  Review over WakkerDier

  Wat een bloedverziekende reclame hebben jullie gemaakt. Met die koeien die afgedankt worden. Stelletje schijnheilige zijn jullie

  Ga je nuttig maken met echte problemen

  Sterke punten
  Opruiing

  Lastige belactie

  Review over AAP

  Deze week ben ik zeker zes keer opgebeld terwijl ik al donateur ben! Ze willen dat ik nog meer donateer. Een eenmalige extra donatie had deze meneer die mij belde liever niet want dan kreeg hij dat niet als prestatie

  goed in fondsen werven investeert hoofdzakelijk in kettingzagen en graafmachines

  Review over Natuurmonumenten

  Ik kan alleen over Noord Groningen reviewen, het is een ramp in alle natuurmonumentengebieden die ik ken. Bomen omzagen, niet herplanten, struiken wegzagen ( niet hier en daar maar soms gewoon alles) biotoop vernietiging van oa Groene Specht, Boompieper en Roodborsttapuit. Dat zo'n organisatie niet wordt beoordeeld op succes / geen succes is heel vreemd. Monumentale gebieden vol poten met bomen (50cm onderlinge afstand) eigenlijk voor houtproduktie dus, jacht op de vos want die eet zwakke vogels en heeft geen levensrecht, want er zitten al zo weinig vogels immers. Waar ze wel goed in zijn is fondsenwerving, op facebook komen ze regelmatig langs met verzoeken om je nalatenschap vooral aan hun na te laten. Geen toezicht op de gebieden, mensen kunnen hun honden uitlaten in de gebieden. Ik noem het een catastrofe, een algehele ramp. Als men fondsen wil werven, laat dan zien wat je gepresteerd hebt! Verder zou er toezicht op de gebieden moeten zijn en op Natuurmonumenten hun prestaties. Ik weet niet hoe het landelijk is gesteld, de Markerwadden schijnt goed te gaan maar die is dan ook door een andere organisatie aangelegd, in beheer van Natuurmonumenten, nieuwe gebieden doen het altijd goed maar of dat stand gaat houden? Mijn ervaring is van niet, de gebieden in mijn gemeente staan allemaal op een onvoldoende. Allemaal.

  Sterke punten
  Fondsen werven

  Zwakke punten
  Sloopdrang van bomen en struiken, lage biodiversiteit in alle gebieden in Noord Groningen, geen monumentale inzichten.

  Het knutselboek

  Review over Het Vergeten Kind

  Het knutselboek dat in de doos zit is een mooi cadeautje, maar wanneer er de knutsel benodigdheden waarmee je de knutsel kan maken niet bij zijn hebben de Kids niks aan dit boek naar mijn mening. Kunnen ze in kijken maar verder niets. Jammer. \\r\\n

  Erin geluisd

  Review over Cordaid

  Er stond een jongeman voor de deur met het Cordaid verhaal en dat je voor 1 euro al veel kon betekenen. Ik wilde wat doneren, maar nee, dat kon niet. Dus daar kwam de tablet. Het zou een eenmalige machtiging zijn, maar wel met een minimum van 7 euro. Ik had er geen fijn gevoel over, maar de jongen was zo bevlogen. Ik zou de volgende dag worden gebeld. Ik kon dan zeggen dat ik eenmalig 5 euro wilde doneren. En dan kon ik meteen opzeggen. Wat denk je? Kreeg een mail dat ik dus nu donateur ben voor 7 euro per maand. Heb meteen teruggemaild naar mailadres met 'nieuwedonateur', maar die kwam terug. Dus nu naar algemeen mailadres gemaild dat ik hier niet van gediend ben. Fingers crossed dat dit geen lange staart krijgt!!

  Sterke punten
  Ze doen goed werk, zo lijkt het.

  Zwakke punten
  Geven slechte informatie, zijn niet transparant en luizen je er aan de deur gewoon in.

  Wat rot organisatie, blijven berichten sturen…

  Review over Cordaid

  Ik wordt lastig gevallen door cordaid. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik geen berichten/mails/telefoontjes meer wil ontvangen en ze blijven maar doorgaan. Wat ongelofelijk vervelend…

  Als iemand in nood is zijn ze niet bereikbaar

  Review over Cordaid

  Mijn vriend een irakees, woonende in irak wordt met de dood bedreigd is gemarteld en verstopt zich in een huis. Ik heb hem aangegeven dat Cordaid een safe haven plek heeft in Irak. Hij heeft zijn verhaal gedaan bij de organisatie ter plekke maar zijn mail wordt niet beantwoord. Ik heb de organisatie in Nederland gemaild maar ook geen antwoord. Mijn zoon heeft nota bene nog collecte gelopen ze. Als je geld wilt doneren zijn ze allervriendelijkst als je hulp wilt bestaan ze niet. Cordaid wees stoer en neem contact met mij op vooralsnog zijn jullie voor mij zakkenvullers. Groet ruud

  Sterke punten
  Geld ophalen

  Zwakke punten
  Niet bereikbaar zijn

  Rot stichting

  Review over Timon

  Hebben altijd wel een reden om niet uit te kunnen stromen, denken dat ze beter zijn dan jou, gewoon een rot traject, raad t niet aan mensen

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Alles

  Netjes geregeld

  Review over Care Nederland

  Heb rond de 3/4 maandjes meegedaan aan de donatie van Care Nederland, het project waarvoor ik doneerde is nu afgerond. Ik vind dat ik nu mijn steentje heb bijgedragen, iemand anders mag het stokje van mij overnemen nu. Ik heb opgezegd via de e-mail en alles werd erg snel en netjes geregeld. Ik kreeg dezelfde dag nog een bevestiging van de opzegging en zat niet vast aan een opzegtermijn. Perfecte service!

  Sterke punten
  Service

  Colportage teveel gegevens voor eenmalige donatie

  Review over Cordaid

  Vriendelijk en duidelijke uitleg totdat je gegevens gevraagd worden. Dat doe ik niet meer gevolg ervaring spam slecht bereikbaar iets afsluiten is secondenwerk opzeggen duurt uren. En nagezocht via de vele Reviews met deze ervaring want helaas worden gegevens toch doorverkocht. Van mij 1ster is al teveel

  Waardeloos volk

  Review over Timon

  Waardeloos volk .mijn zoon heeft ook in pleeggezin van timon gezeten. Werd mishandeld en misbruikt. Wordt niks mee gedaan door gezinsvoogd. Dus maar melding gemaakt bij politie .dikke bom op\\r\\nop die zooi

  Zwakke punten
  Waardeloos volk

  niets getekend alleen half zacht praatje aan geluisterd

  Review over Cordaid

  Stonden vandaag aan de deur. Mijn standaard reactie is altijd: ik geef met alle plezier geld, maar geen persoonsgegevens.
  "We hebben alleen je adresgegevens nodig." later: ook je IBAN
  "Je krijgt geen spam." later: je krijgt elke maand een email.
  "Je wordt niet gebeld." later: je wordt één keer gebeld ter bevestiging.
  Nou klinkt dit allemaal relatief logisch, maar zoals gewoonlijk is het verhaal in het begin anders dan waar je eventueel voor tekent. Daar hou ik niet van, en geeft me weinig vertrouwen in belangrijkere beloftes zoals "je kunt elk moment en zonder problemen opzeggen".
  Als ik beide andere review zie, ben ik blij dat ik ze heb weggestuurd.
  Ik heb dus ook verder weinig eerste lijns ervaring, behalve dat het allemaal een bekend praatje is.

  Zwakke punten
  verhaal dat aan de deur wordt verteld begint goed, maar wordt steeds minder aantrekkelijk naarmate de dame dacht dat ik mee aan het werken was.
  Geen mogelijkheid tot anoniem/contact doneren.

  Wat doen zij goede dingen

  Review over Care Nederland

  Onlangs kwam het jaarverslag uit en ik zag dat ruim 93% van de inkomsten direct naar de projecten gaat. Dat vind ik echt fantastisch! Heel fijn om te zien dat er goede doelen zijn die zulk goed werk doen en waar nog echt al het geld naar de plekken gaat waar het voor bedoeld is!

  Super doel en fijne klantenservice

  Review over Care Nederland

  Ik ben een paar jaar geleden donateur geworden en wilde nu opzeggen. Ik werd binnen enkele minuten geholpen via hun telefoonlijn door een hele vriendelijke medewerker. Zij heeft het direct in orde gemaakt voor me. Superfijn en supergoed doel. Ik ga in de toekomst zeker weer steunen.

  Sterke punten
  Snelle reactie van de klantenservice, goede communicatielijnen.

  Waardeloos

  Review over Cordaid

  Thuis aan de deur is ons toegezegd dat we gemakkelijk van de maandelijkse bijdrage af kunnen, we willen namelijk liever eenmalig iets schenken en nergens aan vast zitten.
  Ook is er niet verteld dat er minimaal 6 euro per maand wordt afgeschreven en het minimaal 2 maanden gebeurd.
  Opzeggen al meerdere malen gedaan maar ze schrijven nog steeds af.
  Wij geven Cordaid geen cent meer!

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Halve verhaal vertellen vooraf, opzeggen is onmogelijk