Natuurmonumenten

Beleef de natuur in Nederland | Natuurmonumenten | Natuurmonumenten Alles over onze diverse natuurgebieden, activiteiten, natuurroutes en meer. Als je van de natuur houdt ben je lid van Natuurmonumenten. Doe mee!

Natuurmonumenten Reviews

  Bos of begraafplaats?

  Natuurmonumenten is een schaap in wolfskleren. Ik zeg dot omdat ze een natuurbegraafsplaats willen maken in een uniek stuk natuurgebied met hellingbos, hoge recreatieve waarde voor de lokale bevolking, daarmee veel sentiment. Natuurmonumenten wenst een kerkhof met 'natuurgraven' aan te leggen en eeuwige grafrust. Dat dit schade voor boomwortels, grondwater en omgeving dieren geeft, dus natuur en milieu, wordt geheel aan voorbij gegaan om de eigen kas te spekken. Natuurmonumenten heeft geld nodig. Inmiddels zijn er bijna 7000 tegen handtekeningen opgehaald en heeft de buur-gemeente Sittard-Geleen zich unaniem tegen de plannen uitgesproken. Desgewenst is er arrogantie vanuit Natuurmonumenten en worden de plannen doorgezet. Natuurmonumenten luistert niet naar de gebruikers en omwonenden van het gebied en schetsen een mooier beeld naar hun leden. Helaas zijn er meerdere van dit projecten al geweest in Nederland en blijft Natuurmonumenten doorgaan met op deze manier de kas spekken, zonder lange termijn visie. HoudDanikenLevend.nl

  Sterke punten
  Moeilijk te zeggen op dit moment, behalve dat ze een goed PR communicatie hebben.

  Zwakke punten
  Niet luisteren naar de omgeving en bezwaren.

  goed in fondsen werven investeert hoofdzakelijk in kettingzagen en graafmachines

  Ik kan alleen over Noord Groningen reviewen, het is een ramp in alle natuurmonumentengebieden die ik ken. Bomen omzagen, niet herplanten, struiken wegzagen ( niet hier en daar maar soms gewoon alles) biotoop vernietiging van oa Groene Specht, Boompieper en Roodborsttapuit. Dat zo'n organisatie niet wordt beoordeeld op succes / geen succes is heel vreemd. Monumentale gebieden vol poten met bomen (50cm onderlinge afstand) eigenlijk voor houtproduktie dus, jacht op de vos want die eet zwakke vogels en heeft geen levensrecht, want er zitten al zo weinig vogels immers. Waar ze wel goed in zijn is fondsenwerving, op facebook komen ze regelmatig langs met verzoeken om je nalatenschap vooral aan hun na te laten. Geen toezicht op de gebieden, mensen kunnen hun honden uitlaten in de gebieden. Ik noem het een catastrofe, een algehele ramp. Als men fondsen wil werven, laat dan zien wat je gepresteerd hebt! Verder zou er toezicht op de gebieden moeten zijn en op Natuurmonumenten hun prestaties. Ik weet niet hoe het landelijk is gesteld, de Markerwadden schijnt goed te gaan maar die is dan ook door een andere organisatie aangelegd, in beheer van Natuurmonumenten, nieuwe gebieden doen het altijd goed maar of dat stand gaat houden? Mijn ervaring is van niet, de gebieden in mijn gemeente staan allemaal op een onvoldoende. Allemaal.

  Sterke punten
  Fondsen werven

  Zwakke punten
  Sloopdrang van bomen en struiken, lage biodiversiteit in alle gebieden in Noord Groningen, geen monumentale inzichten.

Bezoek Natuurmonumenten

Schrijf een review